Aprovats inicialment els pressupostos 2023 del Vendrell: uns pressupostos verds, socials i transformadors.

Avuí el Ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat inicialment els pressupostos per a 2023. S’han aprovat gràcies als 8 vots del PSC, 2 de C’s, 1 de AVP-FIC, tots 11 formem l’actual govern local, i 1 vot de Podem, 1 vot de Som Poble-ERC i 1 vot de la regidora no adscrita, MG, que va sortir escollida al 2019 a la candidatura de Junts x Vendrell. Han votat en contra, 5 vots de Som Poble-ERC, 1 Vot de Junts x Vendrell i 1 vot de primàries. En total 14 vots a favor i 7 vots en contra.

La manca de confiança en el projecte del govern municipal ha estat l’excusa perfecta dels regidors i regidores que lliurement han decidit votar en contra dels pressupostos municipals més verds, més ecològics de la història recent, i contra les polítiques amb potencial transformador cap a una vila més neta, més sostenible, més inclusiva i més resilient.

Amb Podem hem pactat 20 mesures que tenen a veure amb millores concretes als barris. Mesures que ens han arribat des del moviment veïnal. Els meus veïns i veïnes del Puig i El Pèlag són ben insistents en les millores que necessita el barri i tenen raó, igual que les tenen els veïns i veïnes de la resta de barris, urbanitzacions i nuclis del municipi que seran tots beneficiaris del conjunt de mesures pactades entre els grups municipals del PSC i Podem el Vendrell.

Amb C’S i AVP-FIC portem tot un mandat aprovant els pressupostos i aplicant les polítiques pactades en els diferents pactes de govern. Pactes que es basen en la premisa del progrés col.lectiu, a tots els barris, per totes les persones, i que es concreten en polítiques socials, polítiques de dinamització econòmica, polítiques cohesionadores, polítiques transformadores i polítiques ecològiques, igualitàries i sostenibles.

El Vot de la Regidora no adscrita MG ha vingut precedida del compromís adquirit per poder comptar amb una segona oficina de turisme al centre de la vila.

El vot positiu als pressupostos 2023 de la regidora de Som Poble-ERC l’ha explicat la pròpia regidora reconeixent la bona tasca que està desenvolupant el govern municipal en relació a la transformació urbana, cohesionadora, sostenible i ecològica en la que estem avançant i de la que aquests pressupostos són un clar exemple.

Vull agrair tots els recolzaments a l’aprovació d’uns pressupostos per continuar avançant amb més optimisme, amb més polítics que propossen, que acorden, que remen en la mateixa direcció, la de la majoria, i de veritat, crec que fòra bó que la resta de grups que ens ha votat que no, inverteixin esforços en la proposició de projectes que puguin sumar, per què això és el que la ciutadania ens exigeix a tots: que tinguem un projecte clar de ciutat que ajudi a millorar la qualitat de vida de tots plegats. Per això són els pressupostos de la majoria.

Aquí els deixo novament el Power Point dels pressupostos aprovats inicialment. En els propers dies s’iniciarà el període d’exposició pública i l’expedient romandrà disponible per qualsevol ciutadà que ho vulgui consultar en format físic a l’Ajuntament del Vendrell, en horari de Secretaria, i a la pàgina web municipal.

Baltasar Santos

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s