Inici de curs escolar i polític

Inici del curs escolar i polític

Comença el mes de setembre, la majoria de persones tornen a la rutina habitual i comença l’any escolar i el cicle polític. Repassem.

L’’inici del cicle polític a l’àmbit local ve marcat per la proximitat de les eleccions municipals. En el cas del Vendrell, com a la resta de poblacions, comencen a succeir-se les presentacions de candidatures, que en la majoria de casos són noves sigles per a projectes del passat, davant la qual els socialistes presentarem les mateixes sigles amb l’aval de la gestió realitzada i projectes de futur per a la majoria. Però, pels socialistes, ara no és temps de parlar d’eleccions municipals, sinó de continuar treballant en els nostres projectes de ciutat, i de prendre mesures per a l’estalvi energètic i estar al costat de la gent, en un context on les dificultats econòmiques derivades de la guerra d’Ucraïna amenacen l’activitat econòmica i laboral i suposen un augment del cost de la cistella de la compra que pateix, especialment, la classe treballadora,

En l’àmbit autonòmic, ERC i Junts segueixen embrancats a les seves guerres internes, i les coses importants esdevenen urgents. Ës urgent prendre mesures d’estalvi energètic, és urgent prendre mesures contra el canvi climàtic, és urgent prendre mesures en una sanitat, cada cop més insuficient per la salut de les persones i és urgent prendre mesures per garantir el dret a l’educació.  En definitiva el país continua necessitant un govern que governi per a la majoria.

I en relació a l’educació, els socialistes veiem amb preocupació l’inici de curs escolar, sobretot pel que fa a la formació professional. La societat exigeix ​​una FP ben dimensionada, ben dissenyada i ben planificada i que no exclogui ningú. Necessitem una FP que garanteixi la formació de les persones treballadores. Tot i això, hi ha més de 20.000 persones a Catalunya, que el primer dia de setembre encara no saben si podran comptar amb plaça per estudiar a partir del 7 de setembre. El que sí que sabem és que tindrem grups sobredimensionats i que, com en anys anteriors, molts d’aquests alumnes no podran cursar els estudis que els haurien de formar professionalment. L’educació hauria de ser, juntament amb la sanitat, les prioritats d’un govern català que no governa per a la majoria.

El mes de setembre és un mes clau i una nova oportunitat per aconseguir-ho, amb uns pressupostos que haurien de servir per satisfer les necessitats dels catalans en molts temes, com deia, especialment en educació, sanitat, i inversions necessàries per mantenir i augmentar l’activitat econòmica, ocupació i la qualitat de vida de les catalanes i els catalans. Salvador Illa, el primer secretari del PSC ja ha manifestat que els socialistes estan treballant per ajudar a revertir la manca d’inversions del govern de la Generalitat a les comarques del Camp de Tarragona durant els darrers 10 anys. Recordem que el darrer govern Montilla (PSC) invertia a les comarques de Tarragona una mitjana de més de 150 milions d’euros, mentre que els governs independentistes de la Generalitat no han passat d’una tercera part (50 milions de mitjana). Necessitem uns pressupostos que siguin per a tots els catalans i no només per a una part de Catalunya.

I en l’àmbit estatal, ja han entrat en vigor les darreres mesures proposades pel govern de Pedro Sánchez, la gratuïtat dels adobs de rodalies i mitja distància, els descomptes al combustible, la rebaixa del preu de l’energia gràcies a la “excepció ibèrica” que la Unió Europea també vol aplicar i la reducció de l’IVA a l’electricitat, els ajuts de 200€ a les rendes més baixes, l’augment del 15% de les pensions no contributives, l’augment de 100€ a les beques a estudiants, i nous impostos a la banca i les elèctriques,.. i tot això per reduir l’impacte de la crisi a la majoria social, estudiants, pensionistes, autònoms i assalariats. Un govern liderat per Pedro Sánchez, que continua treballant, amb major lideratge a la UE però que a Espanya compta amb una oposició irracional que aposta per becar als nens rics i que s’oposa sistemàticament a tot, fins i tot, a que aquesta crisi no la paguem els de sempre.

Baltasar Santos

Primer secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s