Els socialistes diem Sí a Idiada2 i Sí al Logis Penedès.

El Baix Penedès suspira por el Idiada 2, pero ¿qué es y dónde iría? | Diari  de Tarragona

La contraposició que el Govern de la Generalitat està fent entre els projectes d’ampliació d’Idiada i el parc logístic Logis Penedès no té sentit, i a més és profundament negatiu pel territori. No són projectes dicotòmics sino plenament complementaris.

Aquest dimarts el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar ha afirmat que la Generalitat aposta per tirar endavant el projecte d’Idiada 2. Res a dir!. Els socialistes apostem per aquest projecte que permetrà que Idiada creixi per tal de cobrir les necessitats del sector de l’automoció quan al cotxe elèctric. Aquest projecte es podrà realitzar gràcies al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del Vehicle Elèctric i Connectat, aprovat pel govern de Pedro Sànchez i que permetrà presentar projectes com el d’Idiada per tal de rebre fons Next Generation.

La creu de la notícia, però, és l’anunci que ha fet el delegat del Govern relatiu a la negativa de la Generalitat a impulsar l’altre projecte estratègic del Baix Penedès, com és el Logis, tot i el compromís adoptat l’estiu passat al Parlament de Catalunya on es va aprovar una proposta de resolució que instava el Govern de la Generalitat a aprovar el nou pla director del Logis.

Per als socialistes, els dos projectes són necessaris per reactivar l’activitat econòmica i l’ocupació al Baix Penedès, no són ni es pot pretendre que siguin considerats mútuament excloents, ens al contrari són complementaris. D’arxivar-se definitivament el projecte del Logis Penedès, el Govern de Pere Aragonès no només estarà incomplint la resolució del Parlament, sinó que també estarà tirant per terra el treball de molts anys i les expectatives de desenvolupament econòmic en un territori, que pel seu enclau geogràfic haurà de tenir, més d’hora o més tard, un centre d’intercanvi de Mercaderies.

Els socialistes continuarem treballant per què el Logis sigui una realitat per què representa una oportunitat laboral per al territori, i en aquest sentit no entenem que es vulgui contraposar els dos projectes, que han d’anar de la mà per tal de conjuminar desenvolupament industrial i desenvolupament logístic, i s’ha de concretar en la creació de nous llocs de treball.

El Baix Penedès existeix!

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s