Actualitat política a la darrera setmana de setembre

Comencem la setmana, i l’actualitat política al Vendrell es concentra aquesta setmana en diversos centres d’interès. El primer d’ells, com no, és el risc de rebrot de contagi de COVID-19, que baixa i es situa entre els risc baix i moderat. Cal no baixar la guàrdia i seguir amb les 3M: mascaretes, metres de distància i mans netes, a la que afegiria una més: atenció plena quan sortim de casa. 

Però a banda de la baixada de risc de contagi, comencem la setmana amb tres bones notícies per tots els vendrellencs i totes le vendrellenques, que, previsiblement, aprovarem al Ple municipal d’avui 28 de setembre.

  1. Una moció sobre el futur econòmic i industrial del Baix Penedès, consensuada amb diferents forces polítiques i que mostra la unitat institucional i política per trobar solucions pel present i futur laboral de la comarca.
  1. Una modificació de crèdit que estableix prioritats en les inversions en dos pols de desenvolupament econòmic i turístic: l’entorn de Coma-rruga (programa Feder), i l’entorn de les Quatre Fonts i Pont de França, que va a encaminat a millorar el paisatge urbà del vendrell, la millora d’una mobilitat sostenible, i la promoció turística de la nostra vila. Tots dos projectes van encaminats al doble objectiu d’aconseguir un Vendrell urbanísticament més amable amb els vianants, més atractiu per als vendrellencs i per als visitants, i que crei condicions per un millor aprofitament econòmic per les empreses locals i la creació d’ocupació.
  1. Aprovarem també l’inici dels tràmits per la millora dels serveis públics de neteja viària i de la neteja de platges, mitjançant la creació d’una comissió, amb participació dels veïns i veínes del vendrell, que té l’objectiu de redactar la memòria justificativa per a la determinació de la forma de gestió més idònia dels serveis públics de neteja viària i de la neteja de platges

A l´àmbit comarcal, aquesta setmana també tindrem ple comarcal, però la notícia es la unitat per exigir al departament d’educació de la Generalitat que doti de recursos per no deixar a cap alumne sense transport escolar al Baix Penedès i la proposta d’aprovació al Ple comarcal del nou sistema de recollida de residus  “porta a porta” que es durà a terme en el Nou Vendrell, Urb Torreblanca i Sant Vicenç de Calders, que seràn els primers nuclis vendrellencs a on s’implantarà aquest nou sistema que té l’objectiu d’arribar a reciclar el 67% dels residus que generem al Vendrell.

Al ple comarcal també s’aprovarà el conveni de col.laboració amb els Nens del Vendrell, per ampliar el programa Fem Pinya que va destinat a l’ajuda a les famílies més vulnerables; i diverses propostes d’atorgació d’ajuts de beques-menjador, contractació noves línies de transport escolar.

Com veiem, una setmana repleta d’acció política al servei de les persones. 

A l’àmbit supracomarcal, la setmana vindrà marcada per l’evolució de la pandèmia en zones amb risc molt alt de contagi, com ara Madrid; i la petició de dimisió a la Presidenta de la Comunitat, la Sra Ayuso; i a Catalunya, a on vàrem acabar la setmana passada amb més de 1000 alumnes i més de 100 professors i personal de centres educatius confinats pel COVID-19. .  

També centrarà l’interès informatiu la sentència del Tribunal Suprem sobre la inhabilitació o no del President Torra, que dia a dia es guanya l’antipatia de més col.lectius com ara els dels funcionaris, dels que el propi Torra ha dit que representen un obstacle per aconseguir la independència de Catalunya, acusant-los de limitar l’autogovern i prendre mesures repressives contra el secesionisme. 

Que tinguem tots una bona setmana!

Baltasar Santos

Primer secretari PSC el Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s