Inversions i Eleccions

El PSC del Vendrell denuncia la falta d’inversions de la Generalitat en el Baix Penedès, i la necessitat d’un pla de desenvolupament industrial i d’impuls al Logis Penedès.

Contra la desindustrialització cal solucions globals i locals ja. No podem permetre ni més tancaments d’empresa ni més reestructuracions que comportin acomiadaments i atur. El sector industrial és un sector productiu que genera llocs de feina i riquesa a les nostres comarques, i ens ajuda a tenir una economia diversificada que es complementa amb el sector primari i el sector terciari, turisme i serveis principalment.

La pandèmia ens ha demostrat la debilitat que suposa per qualsevol pais la carència de capacitat industrial per produir elements bàsics com mampares de separació, mascaretes, bates o respiradors i altres elements de primera necessitat.

Els darrers pressupostos de la Generalitat de Catalunya van oblidar-se, un any més, dels baixpenedesencs i baixpenedesenques, i la situació d’atur i baixa qualificació fa necessari la dotació de recursos i polítiques actives d’ocupació sol.licitades pel consell d’alcaldes des d’abans de la pandèmia.

La resposta de la Generalitat, a hores d’ara, ha estat nul.la. L’oblit del Baix Penedès es manté, i els ciutadans i ciutadanes del Baix Penedès no oblidaran aquest fet a les properes eleccions autonòmiques, es convoquin quan es convoquin.

Necessitem que es facin efectives les inversions compromeses des de fa anys que permetrian desenvolupar un cluster empresarial en el sector de la logística (Logis Penedès), i necessitem politiques actives, ja. Si aquest govern no es veu capaç, que convoqui ja eleccions. Inversions ja o eleccions ja, i a ser possible totes dues coses són necessàries.

Per aquesta raó el PSC El Vendrell exigeix que la Generalitat de Catalunya segui amb tots ela actors (alcaldes, sindicats, patronals…) per posar en marxa un pla de desenvolupament industrial per al país, i a on el Baix Penedès pel seu enclau geogràfic estratègic i per les seves infraestructures de transport, han de jugar un paper important. Creiem necessari que el Parlament de Catalunya declari el Baix Penedès com una zona d’urgent reindustrialització, i que reverteixi la manca d’inversió patida als darrers 10 anys. Ara és l’hora d’invertir en el Penedès per desenvolupar un futur industrial per les comarques del Penedès.

Necessitem impulsar un pla de desenvolupament econòmic i industrial que inclogui mesures concretes per sectors productius com el camp i l’energia, la indústria auxiliar logística (i l’impuls al Logis Penedès) i el turisme. Algunes de les mesures que apuntem com a necessàries és la qualificació de demandants de feina mitjançant formació (cicles formatius, certificats de professionalitat…), la creació d’una oficina d’atracció d’inversions industrials (prevista al pla estratègic comarcal), i un pla català de millora de polígons industrials i parcs empresarials, inexistent des del govern tripartit, per millorar l’accessibilitat i mobilitat als polígons.

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s