Menys bandera i més recursos a les aules

Baltasar Santos

El PSC del Vendrell denuncia que el Govern de la Generalitat es preocupa més de les banderes que de les aules. Això és un altre motiu per convocar d’una vegada eleccions al Parlament de Catalunya.

L’executiva del PSC del Vendrell s’ha reunit per analitzar el començament del curs escolar i denunciem la manca de previsió i de responsabilitat del Departament d’educació de la Generalitat en el retorn a les aules. 

A l’anàlisi que els socialistes hem realitzat manifestem que:

1.- Exigim un major compromís del departament  d’ensenyament per garantir la salut dels nens i dels professionals de l’educació i la qualitat de l’ensenyament, donat que les escoles no són, per si soles, un risc de contagi i, per tant, poden ser un àmbit segur, sempre que es doti dels mitjans econòmics i humans suficients per garantir la qualitat de l’ensenyament i treballar per l’eliminació de la bretxa digital 

2.- Detectem una clara insuficiència d’equips de protecció individual (mascaretes i gel hidroalcohòlic als centres), posant en perill la salut dels professionals que treballa als centres (no només professorat) i de l’alumnat. 

3.-No s’han posat recursos suficients per tal de garantir l’escolarització obligatòria a distància  d’aquells alumnes que hagin de veure’s confinats i s’han oblidat de solucions per garantir la igualtat d’oportunitats en l’ensenyament a distància o telemàtic,  ampliant la desigualtat i la bretxa digital, ni tampoc s’han posat mitjans per tal de lluitar contra l’abandonament escolar.

4.- Davant l’inici del curs escolar als cicles formatius de formació professional denunciem la manca d’oferta de places suficients per cobrir la demanda de places dels alumnes. En concret, cicles formatius com automoció, dietètica i nutrició i auxiliars d’infermeria han deixat a molts alumnes sense poder cursar els estudis, la qual cosa reflexa l’oblit sistemàtic del Govern de la Generalitat d’una comarca com el Baix Penedès a on els nivells de qualificació professional són baixos, dificultant, per tant, l’ocupabilitat de milers de joves. 

5.- Denunciem expressament la falta de places en el cicle formatiu d’auxiliar d’infermeria, que s’afegeix a la manca de places universitàries ‘infermeria a l’oferta de la URV al campus Baix Penedès a Comarruga, Precisament, el sector sanitari acusa avui la falta de professionals d’infermeria i auxiliars d’infermeria a tots els hospitals i residències del Penedès, i de tota Catalunya. Per tant, la formació de professionals sanitaris hauria de ser una prioritat pel govern de la Generalitat, representada per un President Torra, més preocupat per aconseguir la inhabilitació com a President per obtenir el pedigrí de “Màrtir castigat per l’estat” que dels problemes reals de les catalanes i catalans.

6.- Constatem la indignació i indefensió creixent dels professionals del sector educatiu, que pateixen en les seves carns el fet que el Govern de la Generalitat els ha deixat sols davant una situació molt complicada de gestionar, i hores d’ara, ningú no sap en què s’han gastat els 337,4 milions d’euros que el Govern de Pedro Sánchez els hi ha transferit per invertir en les escoles.

Els socialistes volem manifestar el nostre suport incondicional a un professorat (i un personal dels centres educatius) que mostra dia a dia la seva professionalitat i dignitat enfrontant-se sense mitjans a una situació sense precedents, i exigim la reversió d’aquesta situació que empitjora la qualitat de l’ensenyament, que recordem que és una de les potes fonamentals del nostre estat de benestar.

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s