Per una tornada a l’escola segura

Exigim major compromís del departament d’ensenyament per garantir la salut dels nens i dels professionals.

Avui 14 de setembre torna el cole a les aules, i ho fa en un ambient d’inseguretat i incertesa. Els socialistes del Baix Penedès reclamem al departament d’ensenyament que doti el professorat i el personal dels centres educatius, dels corresponents Equips de protecció individual per minimitzar els riscos d’infecció de COVID-19. Reclamem també que es doti de mascaretes a tots els nens, i que es doti de competències i recursos als ajuntaments per poder fer front a les despeses extres que de moment, només suporten els ajuntaments.

Les escoles no són, per si soles, un risc de contagi i, per tant, poden ser un àmbit segur, sempre que es doti dels mitjans econòmics i humans suficients per garantir la qualitat de l’ensenyament, treballar per l’eliminació de la bretxa digital de gran part dels alumnes i pares d’alumnes, i garantir la seguretat d’alumnes i personal que intervenen en el procés educatiu.

Els socialistes del Baix Penedès reclamem també que es posin els mitjans per evitar el possible abandonament escolar, i reclamem mesures per tal de garantir la inclusió educativa i exigeix al govern de la Generalitat que exerceixi la seva responsabilitat i inverteixi els 337,4 milions d’euros que el Govern de Pedro Sánchez ha transferit al govern de la Generalitat per invertir en les escoles.

Per últim, volem posar de manifest la falta de places de cicles formatius al Baix Penedès, la qual cosa és incomprensible en una comarca a on el teixit empresarial ha manifestat reiteradament el baix nivell de qualificació dels demandants de feina. 

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s