Onze de setembre: defensem l’ocupació

Aquest Onze de setembre, les catalanes i catalans ens manifestem per l’autogovern de Catalunya. Els socialistes demanem al conjunt de forces polítiques, un cop més,  que s’abandoni la confrontació i les trinxeres identitàries, per avançar plegats en polítiques industrials, sanitàries i socials, que la nostra societat necessita amb urgència.

La crisi econòmica i l’emergència social, unides a la manca de polítiques del Govern de la Generalitat, han posat en evidència la necessitat de constituir  un front polític i social comú davant els problemes que ens afecten com a pais:

  • Per una banda, es posa de manifest la manca d’una política industrial i l’ineficàcia del govern de la Generalitat per fer front a la desindustrialització creixent de Catalunya, i que a les darreres setmanes s’està exemplificant amb l’anunci de tancament de dues empreses emblemàtiques al Penedès, com Saint Gobain Glass i Robert Bosch, que suposen la pèrdua de més de 800 llocs de treball, entre directes e indirectes,  agreujant el nivell de desocupació, en la comarca més castigada per l’atur.  
  • Per una altra banda, necessitem dotar les nostres escoles dels mitjans necessaris, amb major dotació de recursos tècnics i humans, per poder garantir la qualitat de l’educació pública, l’eliminació de la bretxa digital, i la inclusió educativa a tots els nivells del nostre sistema educatiu.
  • Cal dotar el nostre sistema de salut dels recursos necessaris, tècnics i humans, per tal que els nostres hospitals, els nostres centres d’atenció primària i les nostres residències puguin fer front les emergències sanitàries.  
  • Cal també que la Generalitat destini una part important dels recursos dels 334 milions € aportats pel Govern de Pedro Sánchez per dissenyar i aplicar un pla de xoc amb polítiques actives d’ocupació, ajuts a la digitalització dels nostres comerços i empreses,  i ajuts econòmics per tal d’afavorir la inclusió laboral i social de tothom.

En resum, cal modificar substancialment les bases polítiques i econòmiques de país. I això només s’aconseguirà forjant una potent aliança entre els treballadors i els pobles de tot l’Estat espanyol, construint un estat federal en el que tothom se senti representat, per defensar les pensions, per dissenyar una política industrial capaç de mantenir i augmentar els llocs de treball, per aconseguir una educació pública, de qualitat i segura, per dotar els nostres hospitals i residències dels mitjans tècnics i humans amb que poder fer front a les emergències sanitàries. Cal posar l’economia al servei de les necessitats socials.

Ja n’hi ha prou de rancis discursos antiespanyolistes o anticatalanistes.  La lluita de tots plegats és l’únic camí que ens pot fer avançar. No hi ha solució per a Catalunya sense una solució per a Espanya i al revés. I aquesta solució passa per un model d’estat, federal, basat en la llibertat i la fraternitat, on els drets socials i els llocs de treball estiguin garantits. 

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s