Comença el curs i el Govern de la Generalitat s’ha de posar les piles.

Avui 13 de setembre comença el curs escolar, qui més qui menys ja ha gaudit les vacances que ha pogut i fa dies que s’ha incorporat a la feina. A nivell polític, el Govern de Pere Aragonès ha fet els primers 100 dies de Govern, i tot està per fer.

En efecte, el curs polític ha començat amb les celebracions de la Diada Nacional de Catalunya, en la que la nostra vila ha estat protagonista, primer per acollir l’acte d’entrega de les medalles d’honor de la Generalitat, amb motiu del 50è aniversari de la medalla a la Pau de les Nacions Unides a Pau Casals. En segon lloc, per què al matí de la Diada, les pluges ens van respectar i vàrem poder celebrar la tradicional ofrena floral de les entitats, que va finalitzar amb el discurs de l’Alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez recordant la necessitat de conservar i fomentar els valors que Pau Casals representa, i la posterior excepcional actuació de la vendrellenca Neus Soler. La nit de la Diada, al costat de les fonts de Montjuïc es celebrà un acte, on el Vendrell va ser novament protagonista, i al que vaig tenir l’honor d’assistir. Es tractava del reconeixement de la Generalitat a la figura del Mestre i als valors de pau, solidaritat, concòrdia i catalanitat, que Pau Casals exemplificà a la perfecció.

Hem celebrat la Diada, els nens tornes a escola i comença el cicle polític. A Catalunya els problemes socio-econòmics s’accentuen i l’estat de benestar tremola, com a conseqüència de 10 anys de desgovern de Junts x Cat i d’ERC. Ara, amb les majories canviades, El nou president de la Generalitat (ERC) cal trencar les formes de fer les coses a les que ens van acostumar amb el President Puigdemont i el President Torra, i començar una nova etapa de diàleg i reconstrucció, sense sectarismes, escoltant el que té a dir l’altra meitat de catalanes i catalans, escoltar les propostes del Partit de Socialista de Catalunya, les propostes de Salvador Illa, que donen resposta a allò que les catalanes i catalans volem.

I el que diem els socialistes, és que no es pot acceptar ni un tancament més d’indústries. Catalunya necessita definir el model industrial i posar en marxa un pla d’acció en defensa de la indústria i l’ocupació de qualitat.

Catalunya necessita també un pla energètic per produir energia allà on es consumeix, fent innecessari que s’instal·lin noves infraestructures com la MAT, que el Baix Penedès ha rebutjat de ple per l’impacte ambiental i la innecessària nova fragmentació del territori. No a la MAT!

Catalunya necessita invertir en funció pública, en docents, en sanitaris …per tal que les necessitats sanitàries i educatives de la població estiguin satisfetes.

Recordem que el curs escolar a cicles formatius de formació professional comença amb 20.000 alumnes que no tenen plaça. Necessitem més formació i més professors, i necessitem més serveis sanitaris que s’han de fixar en el nou pla de salut de Catalunya, i que ha de passar per potenciar l’atenció primària, l’hospitalària i la salut mental.

I al Baix Penedès necessita que es faci efectiva la taula del Baix Penedès per atraure inversions i dissenyar un futur immediat amb més indústria, aprofitar les oportunitats que brinda el Logis Penedès, i crear més i millor ocupació.

El Baix Penedès necessita uns pressupostos de la Generalitat que serveixin per impulsar el territori, l’economia i les necessitats formatives i ocupacionals. La indústria, la logística, el turisme, el camp, necessiten un impuls econòmic important per assolir el creixement d’ocupació i de riquesa que necessitem al Penedès. D’això van els pressupostos de la Generalitat pel que respecta al Baix Penedès.

Els pressupostos generals de la Generalitat seran una bona pedra de toc per veure el veritable tarannà del nou govern de la Generalitat liderat per ERC. El PSC ja s’ha posat a disposició per parlar i consensuar uns pressupostos per Catalunya que tinguin en compte les necessitats del territori, les necessitats de les catalanes i catalans i un model de país més just, més solidari, generador d’oportunitats, més sostenible i més igualitari.

El curs ha començat i ha agafat al Govern de la Generalitat amb els pixats al ventre. A treballar!

Baltasar Santos
Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s