El Vendrell avança!

El dia 20 de juny es van complir dos anys de la constitució dels ajuntaments. En el cas del Vendrell, el PSC complint el seu compromís electoral d’aconseguir un Vendrell al servei de tothom, va obrir la porta a aquells altres grups municipals amb qui poder conformar un govern estable i que ens permetés avançar en el progrés municipal, sense excloure ningú ni a cap partit, perquè som conscients que les dificultats per les quals ha travessat el nostre municipi es superen units i centrant-nos en els problemes del municipi i aparcant els debats identitaris per a altres esferes supramunicipals. Només Ciutadans i AVP es van sumar a aquest projecte progressista per al conjunt de vendrellencs i vendrellenques que segueix obert a la participació de la resta de grups municipals.

Ningú comptava amb la irrupció d’una pandèmia com la de la COVID-19 que ens ha deixat una crisi sanitària i una crisi econòmica que, entre tots, estem a prop de superar. No obstant això, aquesta pandèmia ens ha portat solidaritat, ens ha fet estar molt més pendents de la salut de les persones més vulnerables i ens ha fet a tots més conscients de la importància de la cosa pública per a satisfer les necessitats de la majoria social.

I d’aquesta manera, els socialistes hem assumit el repte de governar un ajuntament que ha hagut de combinar les mesures anticovid amb el compliment d’un programa de transformació urbana i de cohesió i inclusió social, ratificat per la majoria de vendrellencs i vendrellenques, i del que dos anys després podem veure els primers resultats.

En matèria de transformació urbana, avui podem gaudir del nou eix de vianants del carrer Dr Robert, que sens dubte, està suposant una nova empenta a l’activitat comercial del nostre poble, guanyant carrers per als vianants en detriment del vehicle privat. Però si hi ha una inversió que no té precedents en tota la democràcia, és la inversió realitzada mitjançant el projecte FEDER a Coma-ruga que ha permès actualitzar els equipaments i serveis dels nostres marítims i posar en valor el patrimoni històric-cultural del municipi, en primer lloc, en benefici dels vendrellencs i vendrellenques que resideixen a la franja costanera, i en segon lloc, aconseguint una modernització que ens permetrà desestacionalitzar el turisme i l’ocupació, i dinamitzar un nucli molt important per a la nostra activitat econòmica,

Altres grans compromisos electorals ja han vist la llum: el bus a demanda que permet un desplaçament àgil, econòmic i sostenible, l’abaratiment del tren entre les dues estacions de RENFE del municipi, i en el terreny educatiu, vam crear un nou dret a l’educació mitjançant la gratuïtat de les escoles bressol.

En l’àmbit de la cultura, al Vendrell ha exercit de capital de la cultura catalana 2020. Malgrat totes les restriccions a la mobilitat, quedarà en la retina de tots l’acte inaugural de la capitalitat cultural a la plaça Francesc Macià, la commemoració del centenari del primer concert de l’orquestra Pau Casals al Palau de la Música Catalana, i l’exposició «Del Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin» que es va iniciar al Palau Robert de Barcelona i va finalitzar al Centre Cívic l’Estació.

A l’àmbit social, els socialistes podem sentir-nos orgullosos de ser el municipi de la nostra grandària que més inverteix en promoció i protecci social, però amb això no és suficient: Volem reconeixer la feina abnegada de les professionals del nostre hospital asil que han aconseguit tenir cura dels nostres avis, mentres veiem altres residències de l’entorn com esdevenien en mortuoris. Impulsarem también l’adhesió a la xarxa de municipis d’economia solidària i sostenible, com a millor manera d’aconseguir una ciutat més resilient, amb un instrument, la moneda social, com a mitjà d’Intercanvi inclusiu de bens i serveis de proximitat.

El tancament de negocis com a conseqüència de l’aplicació de les mesures sanitàries aprovades pel PROCICAT ens ha impulsat a crear noves línies d’ajut a autònoms i Pimes, per un import total de més de 400.000 € comptant les tres línies d’ajut a fons perdut, i la campanya de bons preparada per la tardor del 2021.

No podem oblidar dins de l’àmbit social la consecució de la primera borsa de lloguer social del Vendrell, fruit de l’aplicació del recàrrec de l’IBI sobre a els pisos buits de grans tenidors i les negociacions amb la SAREB, que esperem poder augmentar en propers anys.

Al terreny de la relació entre l’administració i la ciutadania, les normes restrictives sobre concentració de persones ens ha obligat a instaurar el sistema de cita prèvia per a la realització de gestions presencials, i hem donat un fort impuls al teletreball i a els eines telemàtiques per prestar els serveis amb la màxima agilitat i seguretat. No obstant, no només s’està donant resposta a les sol.licituds de gestió de tràmits a tothom, de forma presencial o telemàtica, sinó que también hem augmentat la cartera de serveis, amb la propera obertura d’una oficina per la tramitació del DNI.

Sens dubte, una de les fites més importants de este govern municipal és haver recuperat l’autonomia financera i estar a punt de finalitzar el pla d’ajust de l’ajuntament (2022) que ens permetrà accelerar l’actualització de serveis. Entre els anys 2012 i 2021, el deute municipal s’ha pogut eixugar fins a parametres normals conjuminant aquesta reducció del deute, el pagament puntual als proveïdors,i el manteniment i millora dels serveis municipals, la qual cosa ens përmet mirar l’horitzó dels propers anys amb més optimisme doncs és podran realitzar més Inversions i actualitzar serveis, encara molt millorables com ara la Recollida de Residus i la neteja viària, que veuran l’inici de les respectives licitacions contractuals en aquest any 2021.

L’altre gran fita és l’aprovació d’una oferta pública d’ocupació que ha de servir per reduir la interinitat de l’ocupació pública fins arribar al llindar del 8%. Aquesta oferta pública ja s’ha Iniciat amb la convocatòria de 13 places d’agent de policia local que ha de servir per dotar el nostre cos de policia dels millors professionals al servei de la seguridad ciutadana i el civisme.

En resum, podem dir que el compromís dels socialistes del Vendrell amb la ciutadania s’està complint a bon ritme tot i els entrebancs de la pandèmia, i per això, ara és moment de no baixar la guàrdia i continuar somniant, dissenyant i creant el Vendrell 2030.

Els socialistes, tot i satisfets de la feina feta, no podem caure en l’autocomplaença i volem continuar transformant el Vendrell. Per aquesta raó, a partir de juliol de 2021 començarem a treballar en el programa electoral 2023-2027, que ha de significar el major impuls a tots els nivells que hagim tingut a la història recent, ajudats per les Inversions dels fons «next generation» i de la redefinició del POUM per tal que sigui una veritable eina al servei d’un creixement sostenible de la nostra vila, amb un pes molt alt del medi ambient, els espais verds i espais creats per al gaudi de la ciutadania: oci, lleure, esport, cultura …. i l ‘activitat econòmica i comercial, reeixint el nostre paper de capital del Baix Penedès i exigint les inversions comarcals necessaries per avancar en un model de comarca al servei de totes i tots els baixpenedesencs.

Volem que tothom que vulgui pugui aportar la seva visió del Vendrell 2030. Volem que tothom que vulgui pugui aportar la seva visió per acabar amb la xacra de la desocupació i de l’incivisme i  i de com continuar avançant cap a una societat més justa, més inclusiva, capac d’estendre el progrés municipal a tots els racons del municipi i totes i a tots, i continuar millorant els serveis municipals i la seguretat ciutadana.

Us convidem a participar en les reunions obertes que convocarem a través de les xarxes socials, per tal de construïr entre tots un Vendrell millor.

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC del Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s