Les Calúmnies de tots contra Illa

Davant la falta d’arguments i propostes dels adversaris polítics de Salvador Illa, la darrera setmana de campanya electoral s’ha centrat en calumniar al candidat socialista.

L’estratègia seguida per Laura Borrás (Junts x Cat), Oriol Junqueres i Pere Aragonés (ERC) i la resta de candidats i candidates que opten a la Presidència de la Generalitat, ha estat la mateixa estratègia que ha fet servir Donald Trump durant la seva presidència: les notícies falses (fakes news), les calúmnies, les insinuacions tendencioses sense cap prova…. Mal exemple el que estan seguint la majoria de partits catalans.

La calúmnia estrella que s’està fent servir és que Salvador Illa no s’ha volgut fer el test d’antígens per què s’ha vacunat. És del tot fals. Ho diu Salvador Illa, ho diu un certificat del Ministeri de Sanitat, però per més seguretat s’ha de dir una cosa que els candidats ja haurien de saber:

«El test d’antígens no detecta si una persona s’ha vacunat o no»

Llavors a què juguen?. Davant la manca de propostes només cal desprestigiar al candidat, a priori, preferit per la ciutadania? sigui com sigui? amb mentides i difamacions?… La gent espera molt més de tots els partits, i que no els partits que diuen que volen aspirar a governar Catalunya ho facin d’un forma neta, amb propostes serioses, amb rigor, i no amb mentides i falsetats a l’estil Trump.

Per acabar-ho d’adobar, els partits independentistes han signat un manifest amb el que es comprometen a no pactar amb el PSC. Innaceptable, sobretot, quan al Consell comarcal del Baix Penedès, el PSC governa amb Junts x Catalunya, i altres administracions: ajuntaments, consells, diputacions, els acords són de diferents colors, amb projectes comuns per aconseguir millores per la ciutadania. Però…. ara venen eleccions, i tots els partits independentistes refusen pactar amb el PSC de Salvador Illa.

Que l’acord el signi Junts x Catalunya, és innaceptable però comprensible…. doncs, la voluntat que expressa Laura Borràs és la d’aplicar la DUI…bueno sembla que ara ja es desdiuen del que havien dit. Llavors, per què es diuen Junts quan el que volen és governar sols per aplicar el seu programa de dretes? S’haurien de dir Sols, Sols x Catalunya.

Que l’acord el signi PDCAT és innaceptable quan volen fer veure que tenen un tarennà més moderat, a l’estil de la vella CiU, la del 3%.

Però sobretot, el més sorprenent és que ERC també signi, quan el que desitja la gent d’aquest pais, és passar pàgina, i construir un nou temps en el que es parli de tot, dins la llei, com diu Salvador Illa. Les catalanes i catalans volem deixar de banda la confrontació i volem un govern de progrés, d’esquerres i progrés per al conjunt de la ciutadania i no només pel 50%. Sembla que ERC ha caigut en el parany de Puidemont i Borràs, i la seva disputa per agrupar la major part de l’espai independentista, els fa oblidar que amb independència o sense, el que veritat importa és la qualitat de vida de les persones, les persones treballadores, els autònoms, les petites i mitjanes empreses, el jovent…. la classe treballadora, la majoria social a la que ERC dona l’esquena per un grapat de vots independentistes. La via àmplia que pregonen es queda en una via estreta i morta amb aquesta forma de fer les coses.

Sincerament, crec que és un error descomunal continuar en aquesta dinàmica d’excloure a l’altre, com fan Junts , ERC , PDCAT i la CUP per una banda, i Ciutadans, el PP i els inefables de VOX per l’altra. Crec que a la major part de la gent li agradaria una entesa entre PSC , ERC i En comú Podem, però sembla que la voràgin electoral i la disputa del vot independentista ho farà impossible.

Només ens queda una sortida, aquest 14 F votem Salvador Illa. Votem socialista i i a treballar per la reconstrucció nacional, econòmica i social de Catalunya, la Catalunya de totes i de tots, la Catalunya rica i plena.

El 14F vota PSC!

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s