Bones notícies per al futur socioeconòmic del Baix Penedès.

És una gran Notícia que és conseqüència del treball polític de tots els partits, i de totes les institucions, que ara més que mai hem de treballar plegats per donar el gran impuls socioeconòmic per al territori pel qual hem estat treballant tan de temps. Un impuls socioeconòmic que generi ocupació per totes i tots els ciutadans del Baix Penedès.

La companya Rosa Maria Ibarra, diputada del PSC per la província de Tarragona va fer una defensa acurada i apassionada de les necessitats d’aquest territori. El territori té alguns projectes per al Baix Penedès, consensuats, i altres que, sense estar consensuats, són perfectament compatibles entre si,

El projecte d’ampliació d’Idiada és, sense dubte, un fet per al qual ens hem de felicitar tots plegats, per ajudar al desenvolupament industrial de la comarca en un sector que està en transició cap un parc automobilístic elèctric. Hem estat treballant per aquest projecte, que ajudarà a consolidar el Baix Penedès com a referència per a tot el sector de l’automoció. Desenvolupament industrial i mobilitat sostenibles.

El gran projecte, però, de la nostra comarca i per al que la Taula del Penedès ha de treballar, és el projecte Logis Penedès. Logis Penedès ha d’atraure empreses dels sectors de la logística i la distribució, i que ha d’allotjar els markets place que s’han de consolidar al Baix Penedès, empreses de logística, de software vinculat a la mobilitat i geolocalització, digitalització d’una mobilitat sostenible amb el medi ambient, starts up,…. Tot aquest conjunt d’empreses relacionades amb l’activitat logística generaria els llocs de treball que la nostra comarca necessita per aconseguir la plena ocupació.

Necessitem també noves infraestructures formatives com un CIFO de la logística, amb capacitat per donar formació en tots els sectors abans relacionats, uns bons plans d’ocupació i cases d’ofici, per impulsar projectes clau com el de la recuperació de la colònia ferroviària per impulsar aquest nucli com un centre d’interés cultural de primer ordre, i capaç de generar noves iniciatives socials i econòmiques,

La Taula del Baix Penedès té la missió d’aconseguir els recursos per impulsar un nou escenari socioeconòmic a la comarca, industrial, logístic, agrari, turístic i comercial … i sostenible.

I tot i que per als socialistes, el Logis Penedès és prioritari per al seu potencial generador d’ocupació hem d’impulsar tambe una Regió agroalimentària en el Penedès. És una gran ocasió per reivindicar i aconseguir un parc agrari al Baix Penedès, que impulsi la diversitat i sostenibilitat de les nostres produccions agrícoles i vitivinícoles, els llocs de treball, l’economia circular, el comerç de proximitat, preus justos per als productors i treballadors del sector, i promoció de la marca Penedès vinculada a activitats com l’ecoturisme, l’enoturisme. i el gastroturisme de productes de la terra, i foment de la seva qualitat. Dirigit i coordinat per un gran Sindicat obrer i Pagès, utilitzant les paraules del nostre estimat Pep Jai en El Míting de la Llibertat, celebrat el 22 de juny de 1976 al Palau Blaugrana de Barcelona.

Un gran projecte que hem de construir entre totes i tots.

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s