El Vendrell Progressista: el programa de la majoria

El 28M les vendrellenques i vendrellencs tornarem a exercir el nostre dret a escollir l’alcalde i els regidors i regidores que gestionaran el municipi els quatre anys vinents. Abans, però, em temo que ens inundaran amb una tempesta esbojarrada de propostes, algunes viables, moltes altres no. Però el realment important, no és qui la diu més grossa, sinó el projecte de municipi que hi ha, i aquí, l’única candidatura que té un projecte clar per tot el Vendrell és la que està encapçalada pel Kenneth Martínez, la candidatura de progrés avalada pel PSC, en la que s’integren companyes i companys de totes les sensibilitats, però amb un objectiu comú que ens engresca a totes i a tots: la transformació urbana, verda, sostenible, pensada en les persones que vivim a qualsevol dels nuclis d’aquest municipi multicèntric que és la nostra vila.

La candidatura liderada pel Kenneth ja ha demostrat en quatre anys que és capaç d’impulsar la transformació urbana que la majoria vol: l’eix vianant de Dr. Robert, el carrer de les Quatre Fonts, el Pont de França, Cristina Baixa, Germans Trillas. No ens quedarem aquí, al proper mandat, amb el suport de la majoria de vendrellenques i vendrellencs, recuperarem la rambla del centre com un espai del qual tothom ens podrem sentir orgullosos, remodelarem la plaça de Sant Salvador a gust de les veïnes i veïns, enjardinarem la Rambla Cañas, i construirem dos aparcaments, al centre i a Coma-ruga, entre altres projectes. Una transformació urbana per gaudir d’una ciutat amable amb les persones.

La candidatura liderada pel Kenneth ja ha fet tots els treballs previs per una transformació verda i sostenible amb el municipi. Aviat podrem gaudir del Parc del Botafoc. La renaturalització de les Rieres convertiran dos espais no utilitzats en llocs per passejar, jugar i practicar esport. A més, la candidatura de progrés del Vendrell es compromet a un canvi de model de gestió de les platges que integri millor la sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic i la utilització lúdica i l’interès turístic d’aquestes., amb aigua a les dutxes per un ús sostenible, i conscients que la natura és el nostre principal patrimoni.

La transformació verda del projecte liderat pel Kenneth és ambiciosa: aplicar la regla 3/30/300. Tothom ha de veure un mínim de 3 arbres des de casa, tots els barris han de tenir un 30% de cobertura arbòria i tothom ha de tenir una zona verda de qualitat o un espai natural a menys de 300 metres de casa. Per això, invertirem en tots els barris per tenir més llum o més ombra, segons el cas, més verd, més saludable. Millorem el Vendrell, millorem els nostres barris, les nostres urbanitzacions i els nuclis marítims.

La candidatura de progrés liderada per l’alcalde Kenneth ha treballat aquests quatre anys els temes socials. Som l’únic ajuntament amb les escoles bressol gratuïtes per tots els nostres infants. Som el primer municipi a posar en marxa un servei psicològic gratuït pels nostres joves. Som un municipi feminista i LGTBI friendly per què creiem en la llibertat. Som dels municipis que més inverteixen en protecció i promoció de les persones, cuidant dels més vulnerables i creant ajudes i oportunitats pels que volen emprendre. Cuidant del nostre comerç en les pitjors èpoques, i dels nostres avis a la residència pública. Potenciant la cultura, fent que arribi a tots els racons del municipi amb el Sent la Música, obrint els museus, exercint de capital cultural i futura capital de la Sardana. Potenciant les activitats de festes, les tradicionals i les noves, com la primavera vendrellenca. Cuidant dels nostres animals amb l’aplicació de la nova llei de benestar animal.

Als quatre anys que venen continuarem en la mateixa línia, amb l’ampliació dels instituts-escola, amb una remodelada i atractiva seu universitària, i creant uns bonus per les famílies amb nens en edat escolar per fer més suportable les despeses d’inici de curs. Posant en marxa el nou Museu del Tabaris dedicat al patrimoni històric i cultural dels nuclis marítims, i alhora palau de congressos. En matèria de salut, l‘ampliació de l’hospital, el nou CAP de Coma-ruga, i nous serveis de salut com l’assessorament nutricional gratuït. A la gent gran l’hem de seguir cuidant ajudant al fet que totes les persones majors de 65 anys puguin gaudir d’unes merescudes vacances i viatjar amb una dotació de bonus de vacances. Impulsarem àrees a l’aire lliure per la pràctica esportiva, a més de gaudir dels equipaments i instal·lacions esportives del centre, i de la nova instal·lació per tots els veïns de Coma-ruga.

Disposarem d’un nou servei de neteja viària que doblarà freqüències, personal i maquinària. Disposarem de nous sistemes de recollida de residus més eficients pel medi ambient i per les economies domèstiques. Continuarem reforçant la seguretat ciutadana amb major coordinació dels cossos, amb més videovigilància a l’entrada de les urbanitzacions, practicant l’urbanisme de gènere, amb il·luminació més eficient allà on cal i fent més campanyes de civisme i convivència.

Això és un projecte, transformador, sense barreres arquitectòniques i sense barreres econòmiques o socials, pensat en la salut i benestar de les persones, pensat per fer front al canvi climàtic. Un projecte inclusiu, que inclou una concepció multicèntrica del municipi, del qual tots i totes ens podrem sentir ben orgullosos, ple de vida i emocions positives. Aquests són alguns dels temes que desenvolupem més àmpliament al nostre programa electoral, que és el programa electoral de la majoria per què l’hem consensuat tan a dins del PSC com amb la majoria d’entitats i organitzacions que formen la nostra societat civil i amb tots aquells ciutadans i ciutadanes, que tot i no considerar-se socialistes sí que ens han fet arribar les seves idees, suggeriments i estan col·laborant i donant suport per fer-ho realitat.

Que no ens expliquin milongues!. El 28M votem #Kennethalcalde2023 i la seva candidatura de progrés, PSC-CP, formada per socialistes i progressistes independents,

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC el Vendrell

Photo by Chathura Anuradha Subasinghe on Pexels.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s