PSC + Sindicats + Patronal: Posin les urnes!

Al 2014, la aleshores Presidenta de l’Assemblea Nacional, Carme Forcadell , després Presidenta del Parlament català, va dir: «Parlament, govern, president de Catalunya: posin les urnes»

2021. Hem viscut una irrepetible (espero) dècada perduda de governs independentistes que han enfonsat,literalment, el pais: confrontació, engany, desànim generalitzat, empreses que marxen, empreses que ja no poden més, treballadors que necessiten treballar, inversions necessàries no realitzades, retallades i privatització de la sanitat, i un llarg etzètera de feina no feta. Crec, com a molta gent de la meva època (sóc nascut al 68), que un dels eslògans més ben parits de la Generalitat del President Pujol va ser el següent:

File:La-feina-ben-feta.jpg - Wikimedia Commons

Veiem una realitat complexa i difícil de gestionar. Avuí, pitjor que fa 10 anys, La feina mal feta i la feina no feta, no té futur!.

El PSC vol que la feina ben feta no tingui fronteres. Crec que la frase és, literalment, suficientment entenidora. Ni fronteres europees, ni fronteres internes. Una altre cosa és que no sigui realment necessari un debat que acabi en solucions pactades, en matèria de repartiment de competències (UE,Estat,Autonomies i món local).

És necessari un canvi de Govern. Ho diu la mateixa Laura Borràs, tot i que un altre sentit (el de radicalització). És necessari tenir un govern plural que des del debat serè, comenci a fer la feina de manera ben feta!, i que no possi fronteres, si no solucions a tots els problemes que tenim a Catalunya, institucionals i competencials, però sobretots econòmics i socials.

Cal un nova etapa de consens, que parteixi de les necessitats de la gent, del dual dret nacional, del dual (com a mínim) sentiment identitari, i de les necessitats d’una societat que ha de reactivar (quan no crear), polítiques socials, activitat econòmica, inversions en infraestructures, i un llarg etzètera de temes pendents. En això estan d’acord sindicats de treballadors, patronals, i la major part de la gent amb la que em relaciono, sigui d’una tendència política o d’un altre: és urgent tenir un Govern que Governi, un govern que posi el timó de la Generalitat de Catalunya rumb a les solucions.

En aquests moments, em preocupa molt España, mai no m’han agradat les monarquies, i cada dia que passa, menys. Crec que totes les institucions s’han de subiugar a l’imperi del dret, també, regidors, presidents, diputats, senadors, jutges, forces de l’ordre, militars…i també els membres de la Casa Real. Personalment, no tinc res en contra del Rei Felip VI (és de la meva «quinta»), però és necessari debatre sobre la forma d’estat, que podria ser creativa i plural, amb una federació de regions republicanes i de regions monàrquiques (només és la meva idea de com hauria de ser), però sobretot, amb unió econòmica i social, unió de classe.

Però el que més em preocupa es Catalunya, per què hem d’estar units per avançar, segurament en una direcció que no serà ni l’ideal d’ uns ni l’ideal d’altres, però de ben segur que serà l’ideal de tots plegats, i des dels temps dels tripartits dels Presidents Maragall i del President Montilla, amb PSC, ERC i IC, mai més s’ha treballat amb aquesta idea de treballar, tots plegats.

És hora de canviar de govern. És hora de posar les urnes. No ho dilatem més, per què es necessiten solucions a tots els reptes plantejats. No amaguem les urnes per estratègia política, si us plau. ERC i Junts han estat de treballar plegats en un programa de govern per tots. Posin les urnes. Els sondejos diuen que tots ens haurem d’entendre i forjar un pont durador. És el que vol la gent, els uns i els altres. És el que demanen els sindicats. És el que exigeix la democràcia. Garanteixin la preservació de la salut de les persones que han de participar en les eleccions, i posem les urnes!

Anem a treballar, els nens van a l’escola, la gent es concentra en els supermercats quan la resta de negocis romanen tancats o amb una activitat molt mermada. Si us plau, Posin les urnes!

Crec, sincerament, que el Illa pot ser el President que lideri aquest canvi. Ho defenso i ho defensaré. Però independentment de que el candidat més votat sigui ell o no, cal encetar una nova etapa amb un nou govern que faci seu allò de «la feina ben feta no te fronteres».

GARANTEIXIN LA SALUT I POSIN LES URNES!. El 14F, votem!

Baltasar Santos

Primer Secretari PSC El Vendrell

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s