89 Aniversari de la II República

 

IIREPUBLICA2

Avuí commemorem el 89º aniversari de la proclamació de la II República, el 14 d’abril de 1931. No és temps de nostàlgies si no de retre homenatge als caiguts per la República, i retre homenatge a totes les persones que amb el seu esforç i el seu coneixement es deixen la pell en els hospitals, les residències, els mercats i comerços d’alimentació, ambulàncies, i a tots i totes les professionals de sectors essencials pel conjunt de la ciutadania.

Avui, 14 d’abril, el COVID-19 ha posat de manifest les carències d’un sistema que amb prou dificultats pot donar resposta a les necessitats sanitàries i les necessitats bàsiques del conjunt de la societat. Sanitat, serveis socials, indústria, sector primari, educació, transport i distribució han de situar-se avui i sempre en un nou escenari en el que l’economia ha d’estar al servei de les persones i no al servei dels comptes de resultats de les companyies. Avui, més que mai, és necessari defensar i invertir en allò que és públic, que és de totes i tots, i que és l´únic model de serveis que ens iguala a totes i tots i que ajuda més a qui menys pot ensortir-se de forma autònoma.

La defensa dels serveis públics és un dels pilars del socialisme i dels republicans que en 1931 van consagrar tota una sèrie de drets laborals, socials i polítics que avui hem de recuperar i protegir per sempre més. L’emergència sanitària, el confinament, i l’atur i la crisi econòmica post covid, no afecta a tothom per igual si no que és més agressiva entre els sectors de població més vulnerables.

És hora de grans acords, de canvis estructurals en les formes en què fem les coses, en el tipus d’indústria que necessitem, en el tipus de recursos per l’ensenyament, la salut, el comerç, les relacions humanes…. És moment, de que la solidaritat expressada per tantes persones, tantes organitzacions, col.lectius i xarxes de suport, vagi de la mà de la solidaritat dels pobles de l’estat espanyol, en forma de impostos de les grans fortunes, de forma que tothom porti els diners del paradís fiscal d’on els tinguin cap a casa, i pagant els impostos que han de servir per reconstruir un sistema de serveis públics més fort, i avançar en l’estat de benestar que entre totes i tots haurem d’enfortir i garantir.

Avui 14 d’abril, tots i totes les persones que ens sentim socialistes commemorem l’aniversari de la II República i fem una crida a la unitat, la solidaritat i a la lluita per una democràcia més garantista, més interdependent i federal, i més social que mai.

Visca la República!   

Comissió Executiva PSC El Vendrell

14 d’abril de 2020

IIREPUBLICA

 

 

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s