Contra la violència masclista

PSC manifest 25N
Feminisme socialista. PSC El Vendrell contra la violència masclista. Fets, no paraules només!

Contra la Violència masclista, FETS, no paraules només!

La Violència envers les dones és una violació dels drets humans

La violència envers les dones en totes les seves expressions (verbal, física, jurídica, psicològica, econòmica, social…) és una de les violacions de drets humans més persistents del món, fruit de l’estructura patriarcal que es perpetua amb una insistència ferotge. La violència envers les dones impedeix el progrés de la societat en general i de les dones en particular, que no poden desenvolupar els seus projectes de vida en llibertat. Les polítiques d’igualtat d’oportunitats i amb perspectiva de gènere, d’educació, de salut, d’acompanyament a la inserció laboral i les polítiques de suport a les persones amb dependència són innegociables i imprescindibles per a una convivència justa i per a alliberar les dones del cicle de violència i de la posició de ciutadanes de segona a què l’androcentrisme les aboca.

El feminisme socialista diu prou

Aquest 25N el feminisme socialista diu prou: no acceptarem evasives ni excuses en la lluita contra la violència masclista. Les i els socialistes rebutgem la violència patida per les dones i expressem el nostre dol per les 42 dones assassinades durant aquest 2018 (ja en són 968 des de 2003, la darrera aquesta mateixa setmana a El Vendrell) per violència masclista i per les nenes i nens que pateixen les seves conseqüències.

Compromís socialista per erradicar la violència masclista

Les dones i homes socialistes, i per tant, feministes, volem un cop més fer públic el nostre compromís d’erradicar la violència masclista amb polítiques i mesures concretes a totes les administracions on tenim presència. Com hem demostrat amb el govern de Pedro Sánchez, el socialisme posa en pràctica allò que defensa i demostra que el feminisme és més que un moviment social, és l’eina d’igualtat real entre homes i dones:

– amb un govern paritari i feminista que incorpora de forma transversal la visió de gènere a totes les seves accions de govern.

– amb un pacte d’estat aprovat i amb dotació econòmica per lluitar contra la violència masclista.

retornant competències als ajuntaments per donar atenció directa a les dones que pateixen violència masclista per part de les seves parelles o exparelles així com a les seves filles i fills.

El món local: peça clau en la lluita contra la violència de gènere 

El feminisme socialista català sempre ha tingut molt clar el seu paper en la lluita contra les violències masclistes, prenguin la forma que prenguin, i al món local, gràcies a alcaldesses i alcaldes compromesos hem implantat mesures que constitueixen exemples de bones pràctiques per la resta de municipis, no només a Catalunya, sinó a la resta d’Espanya;  projectes ambiciosos de referència estatal, per al suport i facilitació de recursos necessaris per a les dones, impuls d’ordenances contra l’explotació sexual en tant que és una forma d’esclavatge i de cronificació de la violència masclista a tota ciutat, així com evitar que es sancionin a les dones prostituïdes, deixant de criminalitzar-les. També, l’enviament de sancions als domicilis dels prostituïdors, com a mida disuassòria i conscienciadora, o l’oferiment d’ajuts  per a fomentar la seva reinserció social. Aquestes i altres pràctiques refermen el sòlid compromís de les i els socialistes en les polítiques contra la violència masclista, aquest és el camí, llarg encara, que ens queda per construir.

Denunciem

Aquest 25N volem també denunciar el retrocés que s’està donant en matèria d’igualtat a Catalunya i exigim que no es faci ús de les banderes per tal de tapar la xacra de la violència masclista que pateixen les dones al nostre territori.

La falta de compromís de la Generalitat de Catalunya queda palesa en el fet que les polítiques adreçades a la protecció de les dones s’han retallat fins a un 31,59% des de 2010 agreujant els terribles efectes de la violència masclista envers les dones.

Cal, per tant,  evitar qualsevol dispersió de l’acció feminista i avançar aconseguint entre totes les dones, que ens unim sota una única bandera d’activisme contra el masclisme i les seves violències.

Per tot això,

Reclamem:

– Que el Govern estatal continuï  impulsant les mesures recollides en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere a l’àmbit educatiu, social, jurídic, econòmic, de protecció, conscienciació i sensibilització social.

– Que els Grups Parlamentaris de les Corts Generals tramitin amb urgència els Pressupostos Generals de 2019, que suposaran un increment de les partides destinades a Comunitats Autònomes i Ajuntaments per a la lluita contra la violència de gènere.

– Que les diverses institucions catalanes promoguin un gran pacte català per garantir el desenvolupament de les polítiques contra la violència masclista.

– Enfortir la Xarxa de municipis lliures de tràfic de dones, nenes i nens per a l’explotació sexual, impulsada per la organització feminista Movimiento Democráctico de Mujeres, on ens locals, de diversos colors polítics, estem lluitant contra aquesta xacra.

Tolerància zero envers la violència contra les dones!

Perquè sense drets no hi ha igualtat.

Perquè sense igualtat no hi ha llibertat.

Ni un pas enrere en els drets de les dones!

Fets, no paraules!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s