Els socialistes impulsem un Pla de xoc contra l’atur al Baix Penedès.

APROVADA AL PARLAMENT L’ESMENA SOCIALISTA PER IMPULSAR UN PLA DE XOC CONTRA L’AUGMENT DE LA L’ATUR I EL FRACÀS ESCOLAR A LA COMARCA DEL BAIX PENEDÈS

La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha explicat avui que, en el marc de les esmenes socialistes presentades als pressupostos de la Generalitat per enguany, s’ha aprovat l’esmena del PSC que s’insta al Govern a realitzar aquest mateix 2017 un pla d’accions concretes a la comarca del Baix Penedès per reduir l’alt índex d’atur i també de fracàs escolar.

Els i les socialistes volem que  el Govern de la Generalitat es posi les piles de forma immediata i impulsi al Baix Penedès un pla especial, com una de les comarques amb més atur de Catalunya, amb programes sectorials i territorials específics. És realment incomprensible, no s’entén, que en una comarca que va rebre de ple els efectes de la crisi per la seva vinculació al sector de la construcció no s’impulsin actuacions governamentals que ajudin a pal·liar aquesta situació. Per això, aquesta esmena  presentada pel PSC ha de ser el punt d’inflexió a partir de la qual redreçar una realitat injusta i lesiva pels ciutadans del Baix Penedès.

En concret, l’esmena aprovada insta al Govern de la Generalitat a dinamitzar l’activitat econòmica d’aquesta comarca així com millorar l’ocupabilitat i donar suport a les persones amb risc més alt d’exclusió del mercat laboral, especialment els aturats de llarga durada, els desocupats majors de 55 anys i els joves.

Igualment, el nostre posicionament en matèria d’autopistes és aplicar al Baix Penedès el que ja es va aplicar al seu moment a altres comarques, és a dir, disposar de bonificacions de fins al 100% del cost del peatge, la qual cosa tindrà un efecte positiu en la mobilitat de treballadores i treballadors.

La nostra diputada Rosa Maria Ibarra ha recordat la desinversió objectiva “injustificable” del Govern de Junts pel Sí a la comarca del Baix Penedès, i al conjunt de les comarques tarragonines, en el marc dels pressupostos de la Generalitat dels darrers anys. Sense inversió en equipaments, infraestructures o serveis i amb un atur superior al de la mitjana del país el Baix Penedès és una comarca especialment oblidada per aquest Govern. Els socialistes volem redreçar aquesta situació injusta i per això vàrem presentar aquest paquet d’esmenes específiques a nivell territorial perquè entenem que no podem parlar tot el dia de país si després oblidem la solució dels problemes reals del dia a dia dels seus habitants.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s